Nieuwsoverzicht

Jubileum Congres 29 september 2022

De inschrijving is inmiddels gesloten.

Het Jubileumcongres van de SRA vindt plaats op 29 september 2022. Een prachtig event waarop we eindelijk het 30-jarig bestaan van de SRA en het 10-jarig bestaan van de Gedragscode SRA kunnen vieren. En dat doen we groots. Met spraakmakende gasten, waaronder Marcel van Roosmalen, interessante lezingen door o.a. Joris Mencke en Wim Anker over ons mooie vak en meeslepend entertainment door Dennis van Aarssen. De tv-presentator en programmamaker Frank Evenblij zal als dagvoorzitter alles in goede banen leiden. Het Jubileumcongres van de SRA zal plaatsvinden op donderdag 29 september in de inspirerende ambiance van “Hotel de Heerlickheijd van Ermelo”. U bent welkom om 11.00 uur en het congres zal tot in de avond duren.

Congreslocatie
: Hotel de Heerlickheijd van Ermelo
Adres: Staringlaan 1, 3852 LA Ermelo
Ontvangst: 11.00 uur (registratie en badge)
Aanvang: 11.30 uur met luxe lunch
Einde: 18.30 uur
Lees meer
Zet in je agenda! 17 juni: Arbeidsdeskundige Professionaliseringsdag
Het programma voor de eerste Arbeidsdeskundige Professionaliseringsdag op 17 juni is bekend. En een ding is zeker: het wordt een bijzondere en zeer interessante dag voor arbeidsdeskundigen uit alle disciplines. Je kunt je nu inschrijven voor deze dag. Doe dat snel, want er is plaats voor maximaal 450 arbeidsdeskundigen!

De NVvA, de SRA en het AKC willen arbeidsdeskundigen stimuleren om het beste uit zichzelf en hun vak te halen en hen faciliteren om altijd 'up to date' te zijn. Daarom is er nu de Arbeidsdeskundige Professionaliseringsdag. Op 17 juni zijn verdiepende, leerzame en inspirerende colleges en workshops voor arbeidsdeskundigen uit alle disciplines. Het programma is gericht op houding en gedrag van de arbeidsdeskundige, kennisontwikkeling en vakkundig handelen. Van de kracht van non-verbale communicatie tot evidenced based handelen en het succesvol coachen van cliënten richting een nieuw perspectief.

Nieuwsgierig? Bekijk hier het programma of schrijf je hier meteen in. Tip: meld je tijdig aan om zeker te zijn van jouw plek in het college en de workshops van je keuze. Zijn ze toch volgeboekt dan is er vast een andere die je kan kiezen, er is aanbod genoeg!
Lees meer
Jubileumcongres SRA: save the date!
Beste relatie,

Op 29 september 2022 vindt dan eindelijk het Jubileumcongres SRA plaats.
Hierbij alvast een tipje van de sluier voor wat betreft de locatie. De officiële uitnodiging kunt u 1 juli a.s. tegemoetzien.
Vanaf die datum is er de mogelijkheid tot inschrijving.

Graag zien wij u op 29 september a.s.

Het bestuur SRA


Lees meer
Poll: Toenaderingsverantwoordelijkheid

Lees meer
SRA Jubileum boekje
Bekijk hier het Jubileumboekje 'SRA 30 jaar'. Lees meer
Poll: Is een (register-) arbeidsdeskundige 24/7 arbeidsdeskundige?

Lees meer
Toelichting wijziging Tuchtreglement SRA per 1 augustus 2020

SRA Tuchtreglement per 1 augustus 2020 gewijzigd

Lees meer
Poll: Hoe ervaart u het video- en beeldbellen?

Zondag 15 maart 2020 heeft het kabinet aanvullende maatregelen voor onderwijs, horeca en sport aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Wij krijgen heel veel vragen over arbeidsdeskundige onderzoeken. Persoonlijk contact is daarbij de hoofdregel. Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk een gepaste afstand van 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren in verband met gevaar van besmetting door het Coronavirus.

Lees meer
Omgaan met het inzage- en correctierecht en het maken van conceptrapporten door arbeidsdeskundigen.

Inleiding

Lees meer
PERSBERICHT SRA en NVvA Corona – arbeidsdeskundig onderzoek
Zondag 15 maart 2020 heeft het kabinet aanvullende maatregelen voor onderwijs, horeca en sport aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus te beperken.

Wij krijgen heel veel vragen over arbeidsdeskundige onderzoeken. Persoonlijk contact is daarbij de hoofdregel. Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk een gepaste afstand van 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren in verband met gevaar van besmetting door het Coronavirus.
Vanwege deze zeer bijzondere omstandigheden hebben SRA en NVvA besloten dat arbeidsdeskundige onderzoeken vanaf heden gedurende de door het kabinet aangekondigde periode tot (thans) 6 april 2020 mogen plaatsvinden via video- of beeldbellen, dan wel indien dat niet mogelijk is, telefonisch. De arbeidsdeskundige maakt daar melding van in zijn rapport.

17 maart 2020,
SRA en NVvA

Lees meer
© 2018 Stichting Register Arbeidsdeskundigen