donderdag 27 oktober, 2005

De herkeuringen van WAO'ers leiden tot crisis bij het UWV. Dat blijkt uit een rapport dat in opdracht van de uitkeringsinstantie zelf is opgesteld, en in handen is van RTL Nieuws.

Ernstig ontwricht
De verhouding tussen de top van het bedrijf en de verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen is ernstig ontwricht. De werknemers hebben geen vertrouwen in de directie en zijn ontevreden over de manier waarop zij de herkeuringen van de WAO moeten uitvoeren.

Kwaliteit keuringen
Volgens de artsen en arbeidsdeskundigen is de directie niet geïnteresseerd in de kwaliteit van de keuringen, maar heeft ze alleen oog voor aantallen.

Herbeoordeling
Het UWV is sinds een jaar bezig met een grote herbeoordelingsoperatie. Arbeidsdeskundigen moeten 325.000 WAO'ers herkeuren volgens nieuwe strengere regels. De helft van de tot nu toe gekeurde WAO'ers, raakt zijn uitkering geheel of gedeeltelijk kwijt.

Vertrouwensbreuk
Het rapport constateert een ernstige vertrouwensbreuk tussen de werknemers en de top. Onder werknemers heerst vooral wantrouwen, onbegrip en boosheid tegenover het management. Het rapport stelt: 'De managers zouden uitsluitend in kwantiteit en niet in kwaliteit geinteresseerd zijn'.

Bron: RTL Nieuws
Klik hier voor meer informatie

Laatste nieuws